Basın Bülteni Dağıtımı Nasıl Yapılır

Basın bülteni dağıtımında titizlik ile çalışmak gerekir çünkü işin içinde şirketin ismi olacak ve hata yapıldığı takdirde şirketin imajına kötü sözler getirecektir. O yüzden basın bülteni dağıtımı aşamalarına son derece dikkat edilmelidir. Hata lüksünün çok az olduğu bir iştir.

Basın bülteni dağıtımı hizmetlerinden ilki içerik hazırlamadır. En önemli kısımlarındandır çünkü hazırlanan içerik doğru yazılmalı ve okuyucu tarafından dikkat çekmelidir. Ardından editörlere gönderim geliyor. Editöründe alanında uzman olması bülten için iyi olacaktır. Bunların yanında yansıma raporları ve online yansıma vardır. İlgili dağıtım şirketi ile anlaşılan paketlerin içinde danışman desteği basında yansıma garantisi gibi farklı olanaklarda sunuluyor.

Bülten Çeşitleri

İlk olarak proje bültenlerinden bahsetmek gerekir. Şirketinizin yaptığı yeni projeleri basın bülteni dağıtımı aracılığı ile kamuoyuna duyurulabilir, şirketinizin adından epey söz ettirebilirsiniz.

Etkinlik Bültenleri:  Şirket adına yapılacak etkinliklere basın mensuplarını ve ilgili kişileri davet ederek amacınız doğrultusunda geniş kitlelere ulaşabilir ve bu durumdan daha fazla verim alabilirsiniz.

Ödül Bültenleri:  Ödül bültenleri aracılığı ile ödülü hak eden ürünlerinizi ya da farklı konulardaki başarılarınızı basın bülteni yolu ile yayınlayabilir şirketinizin adından söz ettirebilirsiniz.

Tanıtım Bültenleri:  Şirket için en önemli bültendir. Piyasaya yeni atıldığınız zamanlar özellikle şirketin tanınması açısından çok önemli olacaktır. Ya da kendinize ait ürünü kitlelere daha rahat tanıtabilir ürününüz piyasaya çıkmadan ön satışlarla müşteri kazanabilirsiniz.